Helaas, dit pand is verkocht

5531 AP Bladel

Brochure

Omschrijving

Appartement in verhuurde staat te koop in het centrum van Bladel.

Zeer mooi appartement op de eerste verdieping op een goede toplocatie in Bladel dichtbij alle voorzieningen. Dit appartement maakt onderdeel uit van een gebouw van 6 appartementen de Smis II genaamd. Dit gebouw is in 2013 gebouwd en verkeert in een zeer goede staat. Parkeren kan in de garage onder het gebouw. De auto en fiets kan hier droog en veilig gestald worden. De winkels en horecavoorzieningen zijn op loopstand van het appartement. Dit appartement wordt verkocht in verhuurde staat.

Indeling
Ruime entree met separaat toilet, meterkast, voorraadkast en cv-kast welke plaats biedt aan de wasmachine en droger.

Woonkamer met keuken en uitzicht op het Charel Baelemanspark. De keuken is voorzien van onder- en bovenkastjes, oven-magnetron, spoelbak, gaskookplaat en een erg fraai terrazzo aanrechtblad. In de woonkamer bevindt zich de loggia. De loggia is een overdekte buitenruimte waar je prettig uit de wind en in het zonnetje zit.

De slaapkamer is bijna 20m2 en heeft uitzicht op de straat 'Smidseind'. Twee Franse balkons zorgen voor een fijne beleving en veel lichtinval. Vanuit de slaapkamer is de badkamer te bereiken, welk is voorzien van een inloopdouche en wastafel. De badkamer is volledig betegeld en netjes afgewerkt.

In de kelder heeft dit appartement nog de beschikking over een ruime opslagberging voor het opslaan van spullen en fietsen en een parkeerplaats.

! Object wordt verkocht in verhuurde staat.

Algemeen:
- Centrale Entree: vanuit het Smidseind bereikt u de centrale entree van het complex met het trappenhuis, de centrale lift, de brievenbussen en beltableaus/videofoon.
- Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en eigen berging in het souterrain.
- Het appartement is voorzien van optimale isolatie en hardhouten kozijnen met isolerende beglazing.
- Het appartementencomplex is goed toegankelijk doordat het beschikt over een centrale lift, zodat de appartementen ook voor mindervaliden en senioren goed toegankelijk zijn.
- Bijkomende kosten: naast de koopsom is de koper de servicekosten VvE en erfpacht verschuldigd. Met de servicekosten worden de kosten van centraal onderhoud gedekt.
- Het appartement is momenteel verhuurd met een maandelijkse huurprijs van € 850,-/maand. Na aftrek van service- en canonkosten blijft een rendement over van 2.76%. Dat is ruim meer dan de banken momenteel bieden voor uw spaargeld.

De servicekosten houden o.a. in:
- Gezamenlijke huisvuil ophaaldienst;
- Opstal-, brand- en glasverzekering complex;
- Schoonmaak en klein onderhoud complex, tuinonderhoud, liftonderhoud en gezamenlijke ruimtes;
Reservering groot onderhoud;
- Maandelijks betaalt u ca. € 185,- servicekosten voor bewoning van het appartement.

Erfpacht is van toepassing:
- De grond onder het appartement is niet uw eigendom, deze pacht u van 'Grondvermogen'.
- Maandelijks betaald u ca. € 338,- als erfpacht voor de grond.
- De erfpacht is afkoopbaar vanaf 27-06-2021, vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij op ons kantoor.
- Lees u in op de voorwaarden van erfpacht welke hieronder staan vermeld.

ERFPACHT
Is het slim om een huis met erfpacht te kopen?
Het is zeker verstandig om in het geval van erfpacht goed na te gaan wat je jaarlijks naast je hypotheeklasten aan erfpachtcanon kwijt bent. Ook moet je weten voor hoeveel jaar het bedrag ongewijzigd blijft, zodat je weet waar je aan toe bent. Omdat de grond niet in jouw bezit is, ben je ook gebonden aan bepaalde voorwaarden voor erfpacht van de gemeente. Je bent geen eigenaar van de grond en dat wil vaak zeggen dat er beperkingen zijn aan wat je met de grond mag doen. Informeer altijd goed naar de exacte voorwaarden, voordat je besluit om een huis, waarop erfpachtcanon rust, te kopen.

Kun je erfpacht aftrekken van de belastingen?
Je kunt erfpachtcanon aftrekken van de belasting, net als je normale hypotheeklasten. Ook het afkopen van erfpacht is fiscaal aftrekbaar en je kunt het afkopen van erfpachtcanon in je hypotheek meefinancieren. Om precies te zijn is de rente, die je betaalt voor de lening of hypotheek om het erfpachtcanon te kunnen afkopen, aftrekbaar van de belasting. De kosten voor erfpacht moet je aftrekken in je aangifte onder "aftrekbare kosten eigen woning" onder het onderdeel "periodieke betalingen". Meer informatie over de aftrekbaarheid van erfpachtcanon is in te winnen bij de Belastingdienst. Een voorwaarde is wel dat je het appartement zelf bewoond.

Is het verstandig om erfpachtcanon af te kopen of juist niet?
Wanneer je jouw erfpachtcanon voor altijd afkoopt wordt de grond jouw eigendom of heb je in ieder geval niet meer de verplichting om jaarlijks erfpacht te betalen. Hierdoor kan het gemakkelijker worden om je huis in de toekomst te verkopen en ben je over het algemeen niet meer aan specifieke voorwaarden gebonden. Het kan ook raadzaam zijn om erfpacht af te kopen om een hypotheek op de woning te krijgen. In ieder geval weet je bij afkopen van erfpacht waar je aan toe bent voor de toekomst en kan het niet gebeuren dat het erfpachtcanon in de toekomst onredelijk wordt verhoogd.

FINANCIERING VAN APPARTEMENTEN MET ERFPACHT
Erfpacht heeft invloed op uw leencapaciteit, wij raden u dan ook aan om de voorwaarden hiervan te bespreken met uw hypotheekverstrekker. Bij een financieringsaanvraag voor een erfpachtrecht vragen banken om een erfpachtopinie. In de erfpachtopinie worden de geldende erfpachtvoorwaarden getoetst. Een ‘groene’ opinie betekent dat het erfpachtrecht financierbaar is. Bij een ‘oranje’ opinie is financiering lastig en bij een rode opinie financiert de bank niet. Alle appartementen in ‘De Smis’ zijn in het verleden getoetst op de erfpachtwaarden en hebben een ‘groene opinie’ gekregen, ze zijn dus GOED financierbaar!


Voor meer informatie kunt u mailen naar Vosters Onroerend Goed BV, info@vostersonroerendgoed.nl, of bellen met Dennis van Driel, 0614207657 . Aan onvolkomenheden in tekst en inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.
 
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in om op de hoogte te blijven van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu Vosters Onroerend Goed BV
Wat is mijn huis waard?
Ontvang binnen twee werkdagen een gratis waardebepaling!