Helaas, dit pand is verkocht

5531 AP Bladel

Brochure

Omschrijving

Appartement met loggia, berging en parkeerplaats in het centrum van Bladel te koop.

In een modern, fraai en ruim opgezet appartementencomplex bieden wij u dit appartement op de 2e verdieping aan. U woont hier heerlijk rustig met een klein parkje als uitzicht maar aan de andere kant ook midden in het gezellige centrum van Bladel met alle voorzieningen op loopafstand. Dit appartement beschikt over een loggia, berging en parkeerplaats. Het appartement uit 2013 is afgewerkt met de modernste materialen.

Indeling appartement gelegen op de 2e verdieping:
Entree:
Vanuit de galerij met zicht op de binnentuin bereikt u de voordeur. De hal is breed van opzet en voorzien van een laminaatvloer, meterkast en deels betegeld toilet met fonteintje en mechanische ventilatie. Er is een bergruimte met daarin ook aanwezig de cv installatie en aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Aan de hal is de slaapkamer gesitueerd met aansluitend de badkamer. De slaapkamer is van prima formaat en voorzien van tapijt en een grote kledingkast. De badkamer ensuite is volledig betegeld en heeft een flinke inloopdouche met regenfunctie en een dubbele wastafel.

De woonkamer biedt veel lichtinval door de raam en de deur naar de loggia. De laminaat vloer loopt hier door en aan de wand is de fraaie keukeninrichting opgesteld welke is voorzien van een koelkast, 4-pits gasstel, afzuigkap en een combi magnetron. De wanden en plafonds zijn voorzien van spuitwerk. De schuifdeur naar de loggia heeft een groot raam.

Algemeen appartecomplex Smis:
- Centrale Entree: vanuit het Smidseind bereikt u de centrale entree van het complex met het trappenhuis, de centrale lift, de brievenbussen en beltableaus/videofoon.
- Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en eigen berging in het souterrain.
- Het appartement is voorzien van optimale isolatie, hardhouten kozijnen met isolerende beglazing.
- Het appartementencomplex is goed toegankelijk doordat het beschikt over een centrale lift, zodat de appartementen ook voor mindervaliden en senioren goed toegankelijk zijn.
- Bijkomende kosten: naast de koopsom is de koper de servicekosten VvE en erfpacht verschuldigd. Met de servicekosten worden de kosten van centraal onderhoud gedekt.

De servicekosten houden o.a. in:
- Gezamenlijke huisvuil ophaaldienst
- Opstal-, brand- en glasverzekering complex
- Schoonmaak en klein onderhoud, tuinonderhoud, liftonderhoud en gezamenlijke ruimtes
- Reservering groot onderhoud
- Maandelijks betaalt u ca. € 113,- servicekosten voor bewoning van het appartement.

Erfpacht is van toepassing:
- De grond onder het appartement is niet uw eigendom, deze pacht u van 'Grondvermogen'.
- Maandelijks betaalt u ca. € 288,- als erfpacht voor de grond. Deze kosten zijn voor de eigenaar tevens bewoner fiscaal aftrekbaar, dus de werkelijke netto kosten zijn (afhankelijk van uw belastingtarief) een flink stuk lager.
- De erfpacht is afkoopbaar vanaf 27-06-2021.
- Lees u in op de voorwaarden van erfpacht welke hieronder staan vermeld.

ERFPACHT
Is het slim om een huis met erfpacht te kopen?
Het is zeker verstandig om in het geval van erfpacht goed na te gaan wat je jaarlijks naast je hypotheeklasten aan erfpachtcanon kwijt bent. Ook moet je weten voor hoeveel jaar het bedrag ongewijzigd blijft, zodat je weet waar je aan toe bent. Omdat de grond niet in jouw bezit is, ben je ook gebonden aan bepaalde voorwaarden voor erfpacht van de gemeente. Je bent geen eigenaar van de grond en dat wil vaak zeggen dat er beperkingen zijn aan wat je met de grond mag doen. Informeer altijd goed naar de exacte voorwaarden, voordat je besluit om een huis, waarop erfpachtcanon rust, te kopen.

Kun je erfpacht aftrekken van de belastingen?
Je kunt erfpachtcanon aftrekken van de belasting, net als je normale hypotheeklasten. Ook het afkopen van erfpacht is fiscaal aftrekbaar en je kunt het afkopen van erfpachtcanon in je hypotheek meefinancieren. Om precies te zijn is de rente, die je betaalt voor de lening of hypotheek om de erfpachtcanon te kunnen afkopen, aftrekbaar van de belasting. De kosten voor erfpacht moet je aftrekken in je aangifte onder "aftrekbare kosten eigen woning" onder het onderdeel "periodieke betalingen". Meer informatie over de aftrekbaarheid van erfpachtcanon is in te winnen bij de Belastingdienst.

Is het verstandig om erfpachtcanon af te kopen of juist niet?
Wanneer je jouw erfpachtcanon voor altijd afkoopt wordt de grond jouw eigendom of heb je in ieder geval niet meer de verplichting om jaarlijks erfpacht te betalen. Hierdoor kan het gemakkelijker worden om je huis in de toekomst te verkopen en ben je over het algemeen niet meer aan specifieke voorwaarden gebonden. Het kan ook raadzaam zijn om erfpacht af te kopen om een hypotheek op de woning te krijgen. In ieder geval weet je bij afkopen van erfpacht waar je aan toe bent voor de toekomst en kan het niet gebeuren dat het erfpachtcanon in de toekomst onredelijk wordt verhoogd.

FINANCIERING VAN APPARTEMENTEN MET ERFPACHT
Erfpacht heeft invloed op uw leencapaciteit, wij raden u dan ook aan om de voorwaarden hiervan te bespreken met uw hypotheekverstrekker. Bij een financieringsaanvraag voor een erfpachtrecht vragen banken om een erfpachtopinie. In de erfpachtopinie worden de geldende erfpachtvoorwaarden getoetst. Een ‘groene’ opinie betekent dat het erfpachtrecht financierbaar is. Bij een ‘oranje’ opinie is financiering lastig en bij een rode opinie financiert de bank niet. Alle appartementen in ‘De Smis’ zijn in het verleden getoetst op de erfpachtwaarden en hebben een ‘groene opinie’ gekregen, ze zijn dus GOED financierbaar!


Voor meer informatie kunt u mailen naar Vosters Onroerend Goed BV, info@vostersonroerendgoed.nl, of bellen met Dennis van Driel, 0614207657 . Aan onvolkomenheden in tekst en inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.
 
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in om op de hoogte te blijven van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu Vosters Onroerend Goed BV
Wat is mijn huis waard?
Ontvang binnen twee werkdagen een gratis waardebepaling!