Helaas, dit pand is verkocht

5531 AP Bladel

Brochure

Omschrijving

Mooi appartement in De Smis te Bladel dichtbij alle voorzieningen.

In een modern, fraai en ruim opgezet appartementencomplex bieden wij u dit appartement op de 2e verdieping aan. U woont hier heerlijk in het midden van het centrum van Bladel met uitzicht over de levendige Sniederslaan en alle voorzieningen op korte afstand. Het betreft een recent gebouwd appartementen complex (2013) met liftinstallatie.

Indeling appartement gelegen op de 2e verdieping:
Entree:
Vanuit de galerij met zicht op de binnentuin bereikt u de voordeur. De hal is breed van opzet en voorzien van een laminaatvloer, meterkast en het halfhoog betegelde toilet met fonteintje en mechanische ventilatie. Er is een bergruimte aanwezig met daarin ook de cv installatie.
Aan de hal is de slaapkamer gesitueerd met aansluitend de badkamer. De slaapkamer is voorzien van laminaat en heeft voldoende wandruimte voor het plaatsen van een kleding- of wandkast. De badkamer ensuite is volledig betegeld en heeft naast de wastafel een inloopdouche en de aansluiting voor een wasmachine en droger.
De woonkamer biedt een verrassend uitzicht over de Sniederslaan en de grote raampartijen geven veel lichtinval. De laminaatvloer loopt hier door en aan de wand is de fraaie keukeninrichting opgesteld welke is voorzien van een koelkast, 4-pits gasstel, afzuigkap, vaatwasser en een combimagnetron. De wanden en plafonds zijn voorzien van spuitwerk en er is een videofoon welke in contact staat met de ingang van het complex en een airco installatie (ter overname).
Naast het appartement behoort bij de koop ook nog een parkeerplaats en berging.

Algemeen appartecomplex Smis:
- Centrale Entree: vanuit het Smidseind bereikt u de centrale entree van het complex met het trappenhuis, de centrale lift, de brievenbussen en beltableaus/videofoon.
- Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en eigen berging in het souterrain.
- Het appartement is voorzien van optimale isolatie, hardhouten kozijnen met isolerende beglazing.
- Het appartementencomplex is goed toegankelijk doordat het beschikt over een centrale lift zodat de appartementen ook voor mindervaliden en senioren goed toegankelijk zijn.
- Bijkomende kosten: naast de koopsom is de koper de servicekosten VvE en erfpacht verschuldigd. Met de servicekosten worden de kosten van centraal onderhoud gedekt.
- VvE de Smis is een gezonde VvE waarvan wij de stukken op ons kantoor voor u ter inzage hebben liggen.

De servicekosten houden o.a. in:
- Gezamenlijke huisvuil ophaaldienst
- Opstal-, brand- en glasverzekering complex
- Schoonmaak en klein onderhoud, tuinonderhoud, liftonderhoud en gezamenlijke ruimtes
- Reservering groot onderhoud
- Maandelijks betaalt u ca. € 112,- servicekosten voor bewoning van het appartement.

Erfpacht is van toepassing:
- De grond onder het appartement is niet uw eigendom, deze pacht u van 'Grondvermogen'.
- Maandelijks betaalt u ca. € 287,- als erfpacht voor de grond. Deze kosten zijn voor de eigenaar tevens bewoner fiscaal aftrekbaar, dus de werkelijke netto kosten zijn (afhankelijk van uw belastingtarief) een flink stuk lager.
- De erfpacht is afkoopbaar vanaf 27-06-2021.
- Lees u in op de voorwaarden van erfpacht welke hieronder staan vermeld.

ERFPACHT
Is het slim om een huis met erfpacht te kopen?
Het is zeker verstandig om in het geval van erfpacht goed na te gaan wat je jaarlijks naast je hypotheeklasten aan erfpachtcanon kwijt bent. Ook moet je weten voor hoeveel jaar het bedrag ongewijzigd blijft, zodat je weet waar je aan toe bent. Omdat de grond niet in jouw bezit is, ben je ook gebonden aan bepaalde voorwaarden voor erfpacht van de gemeente. Je bent geen eigenaar van de grond en dat wil vaak zeggen dat er beperkingen zijn aan wat je met de grond mag doen. Informeer altijd goed naar de exacte voorwaarden, voordat je besluit om een huis, waarop erfpachtcanon rust, te kopen.

Kun je erfpacht aftrekken van de belastingen?
Je kunt erfpachtcanon aftrekken van de belasting, net als je normale hypotheeklasten. Ook het afkopen van erfpacht is fiscaal aftrekbaar en je kunt het afkopen van erfpachtcanon in je hypotheek meefinancieren. Om precies te zijn is de rente, die je betaalt voor de lening of hypotheek om de erfpachtcanon te kunnen afkopen, aftrekbaar van de belasting. De kosten voor erfpacht moet je aftrekken in je aangifte onder "aftrekbare kosten eigen woning" onder het onderdeel "periodieke betalingen". Meer informatie over de aftrekbaarheid van erfpachtcanon is in te winnen bij de Belastingdienst.

Is het verstandig om erfpachtcanon af te kopen of juist niet?
Wanneer je jouw erfpachtcanon voor altijd afkoopt wordt de grond jouw eigendom of heb je in ieder geval niet meer de verplichting om jaarlijks erfpacht te betalen. Hierdoor kan het gemakkelijker worden om je huis in de toekomst te verkopen en ben je over het algemeen niet meer aan specifieke voorwaarden gebonden. Het kan ook raadzaam zijn om erfpacht af te kopen om een hypotheek op de woning te krijgen. In ieder geval weet je bij afkopen van erfpacht waar je aan toe bent voor de toekomst en kan het niet gebeuren dat het erfpachtcanon in de toekomst onredelijk wordt verhoogd.

FINANCIERING VAN APPARTEMENTEN MET ERFPACHT
Erfpacht heeft invloed op uw leencapaciteit, wij raden u dan ook aan om de voorwaarden hiervan te bespreken met uw hypotheekverstrekker. Bij een financieringsaanvraag voor een erfpachtrecht vragen banken om een erfpachtopinie. In de erfpachtopinie worden de geldende erfpachtvoorwaarden getoetst. Een ‘groene’ opinie betekent dat het erfpachtrecht financierbaar is. Bij een ‘oranje’ opinie is financiering lastig en bij een rode opinie financiert de bank niet. Alle appartementen in ‘De Smis’ zijn in het verleden getoetst op de erfpachtwaarden en hebben een ‘groene opinie’ gekregen, ze zijn dus GOED financierbaar!


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in om op de hoogte te blijven van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu Vosters Onroerend Goed BV
Wat is mijn huis waard?
Ontvang binnen twee werkdagen een gratis waardebepaling!