Helaas, dit pand is verkocht

5095 AB Hooge Mierde

Brochure

Omschrijving

Halfvrijstaande woonboerderij uit 1910 met groot vrijstaand bijgebouw gelegen op een kavel van royaal 2.000 m2.

Halfvrijstaande woonboerderij uit 1910 met groot vrijstaand bijgebouw gelegen op een kavel van royaal 2.000 m2.

Woonhuis
Deze woning is gerealiseerd in een voormalige langgevelboerderij waar door splitsing twee woonhuizen zijn ontstaan. Deze woning met een kavel van royaal 2.000 m2 heeft op onderdelen authentieke materialen en een nostalgische uitstraling.

Vanuit de hal heb je toegang tot een extra kamer beneden die kan dienen als speel-, studiekamer of wellicht als salon aan huis. De meterkast in de hal is gemoderniseerd met 13 groepen. Als je doorloopt kom je in een royale leefkeuken. De keukenopstelling in de hoek geeft via de bijkeuken zicht op de achtertuin.

Vanuit de keuken heb je toegang tot vrijwel alle andere ruimtes op de begane grond en bevindt zich de opgang naar de trap (via de voormalig opkamer) naar de 1e verdieping. Ik noem ze achtereenvolgens:
• Woonkamer; een echte zitkamer waar je ’s avonds lekker TV kunt kijken. Met zicht op de weg voor de woning. Een gezellig knusse ruimte met een houten plafond wat op een fraaie wijze is aangebracht. De aansluiting voor een kachel zorgt voor een warmte die past bij de uitstraling van het pand.
• Opkamer: de vloer van de opkamer is door de huidige bewoners verwijderd i.v.m. een voorgenomen verbouwing van de opkamer.
• Kelder; een met 3 treden verdiepte kelderruimte, onder opkamer.
• Speel/hobbykamer; deze voormalige garage is bij de woning getrokken en zorgt voor een grote extra ruimte of misschien wil de toekomstige eigenaar deze wel terugbrengen naar de oorspronkelijke garage. Hier hangt ook de pomp van de vloerverwarming in deze ruimte. Vanuit deze ruimte is er toegang tot een toilet en een badkamer.
• Aan de achterkant van de woning kom je via de achteringang in de bijkeuken. Deze is betegeld en de grotendeels glazen achterpui zorgt voor veel lichtinval. Deze royale bijkeuken geeft toegang tot een toilet, badkamer (douche, bad, aansluiting wasmachine) en 2 inbouwkasten.

Aan de achterzijde is van buiten een bergruimte bereikbaar voor het stallen van allerlei materialen. In deze royale ruimte hangt de ATAG cv-ketel voor de woning.

1e verdieping
De 1e verdieping bestaat in feite uit twee delen
• Een 1e verdieping boven het woongedeelte.
• Een 1e verdieping boven het vroegere garage gedeelte.

De verdieping boven het woongedeelte geeft toegang tot de 3 slaapkamers. De slaapkamers zijn vergelijkbaar afgewerkt met laminaat, bergruimte onder de dakschuinte en een dakraam of zijraam voor de benodigde lichtinval.

Vanuit de vroegere garage is een verdieping bereikbaar via een vaste trap. Deze verdieping bestaat uit één grote ruimte direct onder het dakbeschot. Voor de nieuwe eigenaar is deze ruimte zelf, indien gewenst, onder te verdelen voor een door hen gewenste functie, waarbij toegang vanuit de 1e verdieping van het woongedeelte natuurlijk ook te realiseren is.

Buitengebeuren
De buitenruimte van deze woning is heel bijzonder met een kavelgrootte van maar liefst 2.065 m2. De voortuin is fraai aangelegd en passend bij de uitstraling van de woning.

De achtertuin is ruimtelijk aangelegd met een mooie pad (in de juiste stijl aangelegd met gebakken klinkers en een rand kinderkopjes) van de woning naar de ‘werkplaats’ (nu tijdelijke woning). De kersenboom hing op het moment dat we deze opname maakte vol en met de doorbrekende zon i.c.m. de ruimte en rust geeft deze tuin een heerlijk gevoel.
In de tuin is een flinke extra berging (stalen spantconstructie/ betonvloer/ sandwichpanelen) aanwezig waar meer dan alle tuinspullen gestald kunnen worden. De perceelsgrenzen zijn grotendeels voorzien van groene beplanting. In een met hekwerk afgemaakt gedeelte van het perceel lopen enkele alpaca’s.

Tijdelijke woning
In de tuin is een royale garage/ werkplaats gebouwd. Deze ruimte is momenteel in gebruik als tijdelijke woning i.v.m. de plannen om de woonboerderij te verbouwen. Deze ruimte kan gebruikt worden als garage/ werkplaats, maar met de huidige inrichting ook als mantelzorg woning of wellicht een ruimte voor beroep/ bedrijf aan huis. De kavel is groot genoeg om hier ‘samen en toch apart’ te wonen.

Indeling
Deze tijdelijke woning is in spouw uitgevoerd en afgewerkt met een betonvloer met vloerverwarming, stenen binnenmuren, gedeeltelijke verdiepingsvloer en dakafwerking met sandwichpanelen. In deze woning is een vrijwel nieuwe NEFIT cv-ketel aanwezig.

Je komt de woning binnen door een loopdeur aan de zijkant en komt dan in de woonkamer/ keuken. De keuken (in rechte opstelling) is voorzien van een vaatwasser, koelkast, 4 pits inductie kookplaat en afzuigkap. Vanuit de woning kun je via een dubbel openslaande deur naar het terras langs de weide van de alpaca’s. Mocht je deze ruimte terug willen brengen tot werkplaats, de elektrische overheaddeur is al aanwezig.

Vanuit de woonkamer loop je een gang in van waaruit je toegang hebt tot 2 slaapkamers, toilet (volledig betegeld, mechanische ontluchting) en badkamer (volledig betegeld, wastafel, inloopdouche en mechanische ontluchting). Achterin is een bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en droger, een extra bergruimte en de vaste trap naar de bovenverdieping. Op de bovenverdieping is een 3e slaapkamer, bergruimte en hier hangt de Duco unit voor de mechanische afzuiging.

Conclusie: riant wonen op een grote kavel van meer dan 2.000m2, de woonboerderij naar eigen smaak bij de tijd brengen? Hier is dat mogelijk!!


Voor meer informatie kunt u mailen naar Vosters Onroerend Goed BV, info@vostersonroerendgoed.nl, of bellen met Wilfred Oostenbrink, 0622855129 . Aan onvolkomenheden in tekst en inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.
 
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in om op de hoogte te blijven van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu Vosters Onroerend Goed BV
Wat is mijn huis waard?
Ontvang binnen twee werkdagen een gratis waardebepaling!